Chinese broodhapjes met kip en sesamzaadjes

 

Heb je ook weleens zo’n bui?

Er zijn van die dagen dat een mens zich wat bedroefd voelt; er is geen duidelijke reden voor en toch voel je je terneergeslagen. Op dat moment is er niemand in de buurt, bij wie je je verhaal kwijt kunt.

Nou, zo’n dag heb ik vandaag gehad.

Maar, en nu komt het, na die traantjes ging het ineens stukken beter. Want - en zo werkt het vaak bij mij - op zo’n moment word ik ineens héél creatief. Ik ben begonnen met een Valdispert te slikken (rustgevend en goed voor de concentratie) en met veel water te drinken.

Vervolgens heb ik diverse ingrediënten uit de kast gehaald:

Ingrediënten voor het bereiden van: Chinese broodhapjes met kip en sesamzaadjes

 • Eieren, zelfgemaakt paneermeel (van oud brood, besmeerd met knoflookboter), sesam zaadjes, reepjes verse kip (eerst gewassen, daarna gekookt en uitgelekt). *
 • Twee oude pistoletjes (wit/bruin langwerpige harde broodjes in 4 stukken gesneden en vervolgens in kleine hapklare plakjes (mini boterhammetjes).

De reepjes kip in kleine stukjes gesneden en door een mengsel van ei + paneermeel + sesamzaadjes + zout/peper gewenteld.

Daarna de broodjes besmeerd met dit kippenmengsel.

Vervolgens in een laagje hete zonnebloem olie snel aan 2 kanten gefrituurd (anders wordt het brood te zacht).

Goed laten uitlekken op keukenpapier, met het brood aan de onderkant.

Ditzelfde heb ik met het bruine pistoletje gedaan, maar dan i.p.v. de stukjes kip, tonijn uit blik.

De boterhammetjes moeten wel aan 2 kanten bruin geschroeid worden, aangezien de kip en de tonijn toch al gaar zijn. (Door het ei blijft het vulsel nl. aan het brood plakken).

De hapjes worden geserveerd met komkommer en een salade van fijn gesneden rode bietjes en geraspte worteltjes + knapperige Franse frietjes.

Als finishing touch heb ik Allioli (zoute Spaanse mayonaise met knoflook) op de hapjes gesmeerd…

Dit is een ware delicatesse!

Tijdens het klaarmaken van de hapjes had ik mooie muziek op de achtergrond.

Je kunt het geloven of niet:

Mijn verdrietige bui was fináál over!

Ik wens jullie allen een creatieve dag toe !
Eet smakelijk !

Liefs,

Carla en Minoutje

*(Oh, ja, Minoutje krijgt een nieuw schoteltje vers gekookte kip, want de kip voor de bovenstaande hapjes was eigenlijk voor haar bestemd).

1 Comment

 1. Lieve Carla,

  Jij bent toch wel een bijzonder mensje.

  Ik heb je mail met gemengde gevoelens gelezen. Je gevoel van bedroefd zijn en terneergeslagen voelen, weet je Carla …ik weet niet waarom jou dit overkwam, maar toch voel ik met je mee, want begrijp best dat dit bij ieder mens plotseling kan gebeuren en jij bent er wonderbaarlijk uitgekomen met een rustgevend tabletje heb jij je gestort in een creatief bedachte maaltijd voor je, dat is een verwennerij voor je zelf en daar heb je goed aan gedaan, Carla. Goed zo!

  Je hebt het zo leuk beschreven, genoot er van toen ik het las.

  Jammer dat we niet dichter bij elkaar wonen, zodat wij persoonlijk met elkaar een babbeltje zouden kunnen maken en ik die hartige hapjes van jou zou kunnen proeven…

Contactinformatie

Carla Bronkhorst
Telefoon 010 - 458 54 19
handlijnkunde@carlabronkhorst.nl
www.carlabronkhorst.nl