Jenny is gedurende haar jeugd - vooral door haar moeder - zowel geestelijk als lichamelijk mishandeld. Haar liefste wens was alleen zoons te baren en toen er een meisje werd geboren, heeft ze haar teleurstelling op haar dochtertje uitgeleefd. Haar vader was alcoholist en daardoor vaak agressief. Zij was doodsbang voor hem, vooral als hij flink gedronken had, wat al te vaak gebeurde. Regelmatig ging hij vanuit zijn werk regelrecht naar het café en kwam laat thuis, dan brak de hel los en Jenny kreeg zonder reden een pakslaag. Zo jong en klein als ze was, moest zij het huishouden doen. Wassen, strijken, opruimen, poetsen en boenen behoorden tot haar dagelijkse werk. Nooit kreeg ze een complimentje of een cadeautje voor wat ze gedaan had, ook al deed ze nog zo haar best.

Haar jongste broer, Karel, was geestelijk gehandicapt en daardoor niet in staat een normale relatie met een vriendin te hebben. Hun moeder had hem geobserveerd en zag een "oplossing" voor haar opgroeiende zoon. Ze spoorde hem aan zijn jongere zusje als zijn “speelkameraad” te gebruiken en zo gebeurde het dat Jenny niet alleen huishoudster was, nu was ze ook nog "entertainster" van haar broer. Zijn dierlijkgedrag uitte zich in helse seksorgiën en hevige agressieve buien, soms sloeg hij haar tot bloedens toe. Dit spektakel kon elk uur van de dag gebeuren, terwijl hun moeder er genoeglijk bij stond te kijken en hem aan te sporen. Blijkbaar had zij er genoegen in dat haar dochter hieronder leed, want ze haatte haar. Jenny vertelde dat haar moeder haar dikwijls op haar bed vastbond, waardoor vluchten onmogelijk werd. Dit heeft wel 20 jaar geduurd!

Toen Jos en Jenny elkaar leerden kennen, heeft zij hem vroegtijdig ervoor gewaarschuwd, dat zij wel met hem wilde trouwen, op één voorwaarde nl. dat Jos een “lieve broer” voor haar zou zijn. Jos had in zijn jeugd juist het tegenovergestelde meegemaakt n.l. dat zijn moeder graag een dochter wilde hebben. Toen hij ter wereld kwam was hij klein en tenger gebouwd, had een fijn gezichtje met mooie blauwe oogjes en krullend haar. Ook zijn moeder was teleurgesteld en vond een alternatief door hem te vertroetelen en aan te kleden als een meisje. Toen hij later naar school ging, werd hij ’s morgens als jongetje gekleed en na schooltijd kreeg hij meisjes kleertjes aan, dan was hij weer haar "meisie". Deze omkleedpartij heeft jaren lang geduurd, ook toen hij volwassen werd.

Wat is toeval? Door deze gewoonte van Jos voelde Jenny zich veilig en niet “bedreigd” door haar man in huis. Ook hij voelde zich veilig bij haar in vrouwenkleding. Dit “bijzondere” huwelijk heeft jarenlang stand gehouden, door deze “toevallige” samenloop van omstandigheden. Jos had in de avonduren een bijbaantje in een herencafé, waar hij optredens had als travestiet/drag queen.

Travestiet/drag queen

Travestie is het gekleed gaan als een lid van de andere sekse dan men zelf is. Iemand die aan travestie of travesti doet heet een travestiet. Travestie komt zowel bij mannen als vrouwen voor. Bij een vrouw in mannenkleding spreekt men van travesti. Mannen die zich voor openbare optredens op glamoureuze wijze als vrouwen kleden noemt men ook wel drag queens. Vrouwen die zich op deze wijze als mannen kleden heten drag kings.

(Bron: Wikipedia)

Op latere leeftijd kreeg Jenny last van epileptische aanvallen, afgewisseld door GTS (Syndroom van Gilles de la Tourrette). Ze kreeg last van tics, depressies, geheugenstoornissen en motorische problemen. De aanvallen werden steeds frequenter, daarbij kreeg zij ook nog borstkanker en verloor een borst. Het ging van kwaad tot erger en uiteindelijk werd ze permanent opgenomen, ze stierf na een ernstige darmoperatie. Haar hele lichaam was inmiddels aangetast, er was geen enkele hoop meer.

Enkele jaren later kreeg Jos nog een relatie met een vrouw. Het ging goed en beiden waren gelukkig.

  • Carla Bronkhorst - Eigen werkervaring / groei en bloei
  • Carla Bronkhorst - Eigen werkervaring / groei en bloei
  • Carla Bronkhorst - Eigen werkervaring / groei en bloei - Bandoeng
Loading Quotes...